cookie-notice

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat

A RINGANA GmbH (a továbbiakban: „RINGANA”) számára kiemelkedően fontos, hogy a felhasználók által a weboldal https://www.ringana.com (a továbbiakban: „weboldal”) felkeresése során továbbított valamennyi adatot különös körültekintéssel kezelje. A RINGANA minden adatot kizárólag az érvényes törvényi rendelkezéseknek, különösen a GDPR, a 2018. évi adatvédelmi törvény (Datenschutzgesetz) és a 2003. évi telekommunikációról szóló törvény (Telekommunikationsgesetz) mindenkor érvényes szövegváltozatában foglalt rendelkezéseknek megfelelően gyűjt, kezel és használ fel. Az alábbiakban tájékozódhat a


Személyes adatok kezelése

A weboldal alapvetően regisztráció és személyes adatok megadása nélkül is használható. Adatgyűjtésre csupán a felhasználó internetszolgáltatója által közölt adat vonatkozásában kerül sor. Ez az adat a felhasználóhoz rendelt IP-cím.
Ezen túlmenően csak azokat a személyes adatokat gyűjtjük, amelyeket a felhasználó kifejezetten és önkéntesen ad meg. Ilyen adatok megadására pl. akkor kerülhet sor, amikor a felhasználó a weboldalon regisztrál: Ennek keretében a felhasználót a személyes körülményeiről kérdezzük, neki pedig lehetősége van arra, hogy a közötte és a RINGANA között zajló kommunikációhoz szükséges adatokat a weboldalon megadja. Ilyen adatok lehetnek a felhasználó neve, neme, címe és e-mail címe. A weboldal minden felkeresése alkalmával eltároljuk továbbá az IP-címet, a használat idejét és a térinformatikai adatokat. A RINGANA az ilyen típusú információkat kizárólag a megfelelő célra és az érvényes törvényi rendelkezések betartása mellett használja fel; az adatok további felhasználására csak a felhasználó kifejezett hozzájárulása alapján kerülhet sor. A felhasználó bármikor tiltakozhat adatainak felhasználása ellen. E vonatkozásban lásd lent „A felhasználók jogai” pontot.

A FELHASZNÁLÓ HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZATA: A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a RINGANA a felhasználó előző bekezdésben meghatározott személyes adatait a szerződésben meghatározott szolgáltatásokhoz (a www.ringana.com weboldal és különösen a webshop használata a Ringana termékeinek megvásárlására) való hozzáférés biztosítása, a felhasználóval folytatott kommunikáció (különösen hírlevelek küldése) és a felhasználói magatartás elemzése céljából kezelje.

A felhasználó azonban bármikor jogosult az adatvédelmi hozzájáruló nyilatkozatát írásos nyilatkozat formájában, indoklás nélkül a RINGANA-val szemben (az office@ringana.com vagy a RINGANA GmbH, RINGANA Campus A 1, 8295 St. Johann i. d. H., Ausztria címen) visszavonni, aminek következtében a RINGANA az adatokat a szerződés teljesítéséhez szükséges célokon túl további célra nem használhatja fel.


Sütik használata

A weboldal használatának megkönnyítése érdekében az uniós és az osztrák jogszabályi környezetnek (e-adatvédelmi irányelv 5. cikk (3) bekezdés, valamint 2003. évi telekommunikációról szóló törvény 96. § (3) bekezdés) megfelelően ún. sütiket alkalmazunk. A sütik olyan kis méretű szöveges fájlok, amelyeket az Ön böngészője tárol számítógépe merevlemezén, mialatt Ön a weboldalunkat látogatja. Ajánlataink sütik alkalmazása nélkül is igénybe vehetők, azonban előfordulhat, hogy ebben az esetben a használat csak korlátozott mértékben lehetséges.

Személyes adatokat tartalmazó sütik alkalmazása esetén a sütik használatára vonatkozóan megjelenő információs sávban (süti banner) előzetesen kikérjük a felhasználó aktív hozzájárulását.

Ide tartoznak az alábbi sütik:

 

Megnevezés

Leírás

Tárolás időtartama

rin-token

Token segítségével biztosítja, hogy az adatokat (pl. jogosultságokat) tényleg az aktuálisan bejelentkezett felhasználó küldi el, és azokat nem adták hozzá külső szkripthez.

1 év

rin-currency

A felhasználó vásárlásaihoz kapcsolódó aktuális pénznemet tárolja.

1 év

rin-session

A felhasználó munkamenetének adatait tárolja. A munkamenet süti a böngésző és a szerver közötti azonosításra szolgál. A böngésző csak a munkamenet azonosítóját tárolja el.

1 év

rin-language

Az aktuálisan kiválasztott nyelvet tárolja.

1 év

rin-version

Az A/B tesztelést tárolja.

1 nap

rin-cart-id

A kosár legutóbbi állapotát tárolja el.

1 év

rin-cookie-notice-accepted

Az elfogadott sütiket tárolja.

1 év

rin-bouncer-token

Különleges akciók esetén speciális vásárlási időablakok megnyitására szolgál.

A munkamenet végéig

rin-bouncer-waiting-token

Különleges akciók esetén speciális vásárlási időablakok megnyitására szolgál.

A munkamenet végéig

rin-bouncer-shopping-starttime

Különleges akciók esetén speciális vásárlási időablakok megnyitására szolgál.

A munkamenet végéig

rin-bouncer-sleeping-mode

Különleges akciók esetén speciális vásárlási időablakok megnyitására szolgál.

A munkamenet végéig

A technikai sütik elhelyezésének jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdek (online szolgáltatási ajánlat és adatbiztonság).

A weboldal ezen túlmenően különböző szolgáltatásokat használ, amelyek szintén sütiket helyeznek el.

Ide tartoznak az alábbi harmadik féltől származó sütik:[1]

Megnevezés

Leírás

Tárolás időtartama

_ga

Tárolása a különböző felhasználók megkülönböztetésére szolgál. (Google Analytics).

2 év

_gid

A látogatók megkülönböztetésére szolgál.

24 óra

_gat_gtag_UA_<property-id>

A lekérési arány csökkentésére szolgál. Abban az esetben, ha a Google Analytics szolgáltatást a Google Tag Manager biztosítja, ez a süti a _dc_gtm_ <property-id> nevet kapja.

1 perc

AMP_TOKEN

Token, amelynek segítségével az AMP ügyfél-azonosító szolgáltatásból felhasználói azonosító kérhető le. Az egyéb lehetséges értékek kijelentkezést, kérést vagy hibát jeleznek.

30 másodperctől 1 évig

 

__utma

Ez a süti lehetővé teszi a weboldalon tanúsított magatartás nyomon követését és a teljesítmény mérését. A süti a Google Analytics részére történő minden információküldés alkalmával frissül.

2 év

__utmt

Ez a süti a _gat_gtag_UA_<property-id> sütihez hasonlóan a lekérési arány csökkentésére szolgál.

10 perc

__utmb

Ez a süti az új munkamenetek meghatározására szolgál. A süti a Google Analytics részére történő minden új adat-, illetve információküldés alkalmával frissül.

30 perc

__utmc

Ez a süti új munkamenetek meghatározására szolgál visszatérő látogatók részére. Munkamenet süti, amelyet a számítógépe csak addig tárol, ameddig a böngészőjét bezárja.

Munkamenet

__utmz

Ez a süti a weboldal forgalmi forrásának azonosítására szolgál. A süti tehát azt a helyet tárolja el, ahonnan Ön a weboldalunkra érkezett. Ez a hely lehetett egy másik oldal, illetve egy hirdetés.

6 hónap

__utmv

Ez a süti a felhasználók egyéni felhasználói adatainak tárolására szolgál. A süti a Google Analytics részére történő minden információküldés alkalmával frissül.

2 év

 

 

_fbp

Ezt a sütit a Facebook használja a weboldalon keresztül érkező felhasználók nyomon követésére.

3 hónap

fr

Ezt a sütit a Facebook használja reklámtermékek, mint pl. harmadik fél hirdetők valós idejű ajánlatainak megjelenítésére.

3 hónap

datr

Ezt a sütit a Facebook használja csalások megelőzésére.

2 év

sb

Ezt a sütit a Facebook használja a böngésző adatainak tárolására.

2 év

PHPSESSID

Ezt a sütit a Prescreen használja a munkamenet azonosítására.

2 év

lufursdcevgps

Ezt a sütit a Prescreen használja azon felhasználók nyomon követésére, akik érdeklődtek állásajánlatok iránt.

2 év

__Secure-3PAPISID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

APISID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

user_credentials

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

amplitude_id_*

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

session_token

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

_fw_crm_v

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

JSESSIONID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

ANID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

ajs_group_id

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

tag_sort_key

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

NID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

__hstc

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

session_state

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

HSID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

SSID

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

FC-XSRF-TOKEN

Freshchat agent portal cookie

3 hónaptól 2 évig

growSumoPartnerKey

Freshchat Web messenger cookie

3 hónaptól 2 évig

helpdesk_url

Freshchat Website

3 hónaptól 2 évig

_hp2_*

Freshchat Heap Analytics

3 hónaptól 2 évig

_BEAMER_*

Freshchat Beamer notifications

3 hónaptól 2 évig

zarget_*

Freshchat Freshmarketer

3 hónaptól 2 évig

fm_sid_*

Freshchat Freshmarketer

3 hónaptól 2 évig

sessionstack-session-id-*

Ezt a sütit a SessionStack használja a munkamenet azonosítására.

Munkamenet

sessionstack-active-window-*

Ezt a sütit a SessionStack használja a munkamenet böngészőgombjának azonosítására.

Munkamenet

sessionstack-anonymous-*

Ezt a sütit a SessionStack használja belső, anonimizált azonosító létrehozására.

1 év

sessionstack-identified-*

Ezt a sütit a SessionStack használja a munkamenetek anonim azonosító szerinti csoportosítására.

1 év

player

Ezt a sütit a Vimeo használja a felhasználó beállításainak tárolására a beágyazott videók lejátszása során.

1 év

sync_active

Ezt a sütit a Vimeo használja a felhasználó videó-preferenciáinak tárolására.

1 év

vimeo_gdpr_optin

Ezt a sütit a Vimeo használja az általa nyújtott szolgáltatások használatához való hozzájárulás tárolására.

10 év

__zlcmid

Ezt a sütit a Vimeo használja a felhasználói azonosító tárolására.

1 év

is_logged_in

Ezt a sütit a Vimeo használja annak az információnak a tárolására, hogy a felhasználó bejelentkezett-e.

10 év

has_logged_in

Ezt a sütit a Vimeo használja annak az információnak a tárolására, hogy a felhasználó valaha bejelentkezett-e.

10 év

sd_client_id

Ezt a sütit a Vimeo használja az ügyfél azonosítójának tárolására.

2 év

__zlcmid

Ezt a sütit a Vimeo használja a felhasználói azonosító tárolására.

1 év

__ssid

Ezt a sütit a Vimeo használja a munkamenet azonosítójának tárolására.

10 év

continuous_play_v3

Ezt a sütit a Vimeo használja annak nyomon követésére, hogy a „continuous_play” opció az adott felhasználó esetén be van-e kapcsolva.

1 év

vuid

Ezt a sütit a Vimeo használja a Vimeo Analytics azonosító tárolására.

2 év

[1] Figyelem: Ez a felsorolás a teljesség igénye nélkül készült, mivel az egyes harmadik fél szolgáltatók a kínálatukban szereplő sütiket folyamatosan aktualizálják és módosítják.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a hirdetésszolgáltatók a számítógépen sütiket helyezzenek el, a böngészőben lehetőség van a harmadik féltől származó sütik blokkolására. A leggyakrabban használt böngészőkre vonatkozó útmutatók itt találhatók: Firefox, Chrome és Internet Explorer. Az Apple Safari böngésző a harmadik féltől származó sütiket alapbeállításként blokkolja.

A RINGANA a sütik használatára vonatkozóan megjelenő információs sávban tájékoztatja Önt a sütik alkalmazásáról, illetve elhelyezéséről. Az információs sávban foglalt tájékoztatás elfogadásával és a weboldal használatának folytatásával Ön hozzájárul a sütik elhelyezéséhez.

Az információs sávban található linkre kattintva további tájékoztatást kaphat az egyes sütikkel kapcsolatban. Böngészője beállításainak segítségével lehetősége van arra, hogy egyes sütik vagy minden süti elhelyezését blokkolja.

Google Analytics

Ez a weboldal a Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország, által a weboldal használatának elemzése céljából kínált „Google Analytics” szolgáltatást használja. A szolgáltatás sütiket („cookie”) használ (vagyis olyan szöveges fájlokat, amelyeket az Ön készülékén tárol el, és amelyek lehetővé teszik a weboldal Ön által történő használatának elemzését). A süti által a weboldal használatával kapcsolatban generált információkat a Google továbbítja az Amerikai Egyesült Államokban található valamely szerverére, ahol ezeket tárolja. A RINGANA IP-anonimizálást használ, ezért a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban lerövidíti. A Google az információkat arra használja, hogy elemezze a RINGANA weboldal Ön által történő használatát, jelentéseket állítson össze a weboldalon tapasztalt aktivitásról, valamint a weboldal és az internet használatával kapcsolatban további szolgáltatásokat nyújtson a RINGANA részére. A Google Analytics szolgáltatás keretein belül az Ön böngészője által továbbított anonimizált IP-címet a Google nem egyesíti a rendelkezésére álló más adatokkal annak érdekében, hogy az ilyen módon az Ön személyével összefüggésbe hozható legyen.

Önnek lehetősége van arra, hogy a sütik telepítését a böngészőszoftver megfelelő beállításával megakadályozza; felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy a weboldal nem minden funkcióját tudja teljes körűen használni.

Ezen túlmenően a http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de linken elérhető böngészőbővítmény letöltésével és telepítésével megakadályozhatja a süti által generált, a weboldal használatára vonatkozó adatok (beleértve az Ön anonimizált IP-címét is) Google számára történő gyűjtését, valamint ezen adatok Google által történő kezelését.

A Google Analytics használatának jogalapja a Ringana jogos érdeke a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerint. A weboldal használatának elemzése és a statisztikai kiértékelés a weboldal kínálatának további javítása és felhasználóbarátabb kialakítása érdekében szükséges.

Ezek az adatok a fent meghatározott célból a Google részére továbbításra kerülnek.

Facebook

A RINGANA a weboldalon Facebook-hirdetéseket használ. A Facebook a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írország, által működtetett közösségi médiahálózat.

Szolgáltatásainkat és termékeinket csak olyan embereknek szeretnénk megmutatni, akik valóban érdeklődnek irántuk. A Facebook-hirdetések segítségével pontosan ezeket az embereket tudjuk elérni. Az egyes Facebook-eszközök használata lehetővé teszi a személyes adatok Facebook részére történő küldését. Az alkalmazott eszközöktől függően olyan ügyféladatok küldése lehetséges, mint a név, a cím, a telefonszám és az IP-cím.

Ezeket az információkat a Facebook arra használja fel, hogy összehasonlítsa az adatokat azokkal az adatokkal, amelyeket Ön személyesen adott meg a számára (amennyiben rendelkezik Facebook-tagsággal). Az ügyféladatok Facebook részére történő továbbítását egy ún. „hash” készítése előzi meg. Ennek keretében a tetszőleges méretű adatrekord karakterlánccá alakul át. Ez az eljárás szintén az adatok kódolására szolgál.

A kapcsolattartási adatok mellett „eseményadatok” is továbbításra kerülnek. „Eseményadatok” alatt azokat az információkat értjük, amelyeket Önről a weboldalon keresztül szerzünk. Ide tartoznak pl. azok az információk, hogy melyik aloldalakat látogatja meg vagy milyen termékeket vásárol meg tőlünk. A Facebook a rendelkezésére bocsátott információkat nem osztja meg harmadik fél szolgáltatókkal (mint pl. hirdetőkkel), kivéve, ha a vállalat erre vonatkozóan kifejezett engedéllyel rendelkezik vagy erre a jogszabályok alapján köteles. Lehetőség van arra is, hogy az „eseményadatokat” a kapcsolattartási adatokkal egyesítsék. Ennek köszönhetően a Facebook személyre szabottabb hirdetést tud kínálni. A már említett egyesítést követően a Facebook törli a kapcsolattartási adatokat.

A Facebook által használt sütik alkalmazásáról szóló általános információkat a https://www.facebook.com/policies/cookies linken olvashat.

A Facebook az adatokat alapvetően addig tárolja, ameddig azok a saját szolgáltatásaihoz és a Facebook-termékekhez szükségesek. A Facebook a világ különböző pontjain helyezte el a szervereit, amelyeken az adatait tárolja. Az ügyféladatokat azonban a saját felhasználói adatokkal történt egyesítést követő 48 órán belül törlik. Az adatok teljes körű törlésére csak akkor kerül sor, ha Ön a Facebook-fiókját véglegesen törli.


YouTube

A RINGANA-weboldalon YouTube videók találhatók. A YouTube a YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA, által működtetett videómegosztó portál. Ha a weboldalunkon olyan oldalt nyit meg, amely beágyazott YouTube videót tartalmaz, akkor böngészője automatikusan csatlakozik a YouTube vagy a Google (a YouTube anyavállalatának) szervereihez. Az európai térségben a teljes adatkezelésért a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street Dublin 4, Írország) felel.

YouTube videót tartalmazó RINGANA-weboldal megnyitása esetén a YouTube legalább egy sütit helyez el az Ön készülékén, amely az Ön IP-címét és a RINGANA URL-jét tárolja. Amennyiben bejelentkezett YouTube-fiókjába, úgy a YouTube a weboldalunkon végrehajtott interakcióit többnyire sütik segítségével hozzá tudja rendelni az Ön profiljához. Ide tartoznak az olyan adatok, mint a munkamenet időtartama, a visszafordulási arány, a hozzávetőlegesen meghatározott hely, valamint a technikai információk mint pl. a böngésző típusa, a képernyő felbontása vagy az Ön internetszolgáltatója. További adatok lehetnek a kapcsolattartási adatok, az esetleges értékelések, a tartalmak megosztása közösségi médián keresztül vagy a kedvencek hozzáadása a YouTube-fiókban.

A YouTube által Öntől kapott és kezelt adatokat a Google szerverein tárolják. A legtöbb szerver Amerikában található. A https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/?hl=de linken pontos információt kaphat arról, hogy hol találhatók a Google számítástechnikai központjai. Az Ön adatait a szervereken elosztva tárolják. Ennek köszönhetően adatai gyorsabban lehívhatók és nagyobb védelmet élveznek a manipulációval szemben.

A Google az általa gyűjtött adatokat eltérő ideig tárolja. Bizonyos adatokat Ön bármikor törölhet, más adatok korlátozott időtartamot követően automatikusan törlődnek, megint más adatokat pedig a Google hosszabb ideig tárol. Az Ön Google-fiókjában tárolt bizonyos adatok (mint pl. a „Saját tevékenységek” elemei, fényképek vagy dokumentumok, termékek) mindaddig eltárolva maradnak, ameddig Ön azokat nem törli. Az Ön készülékéhez, böngészőjéhez vagy applikációjához kapcsolódó bizonyos adatokat Ön akkor is törölheti, ha nincs bejelentkezve semmilyen Google-fiókba.

Adatainak kezelésével kapcsolatos további információkért olvassa el a https://policies.google.com/privacy?hl=de linken elérhető adatvédelmi nyilatkozatot.

Vimeo

A RINGANA weboldalán Vimeo videók is találhatók. A videóportált a Vimeo LLC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA, működteti. Beépülő modul segítségével közvetlenül a weboldalunkon tudunk Önnek érdekes videóanyagokat mutatni.

Ha a weboldalunkon olyan oldalt nyit meg, amely beágyazott Vimeo videót tartalmaz, akkor böngészője csatlakozik a Vimeo szervereihez. Ennek során adatátvitel jön létre. Ezeket az adatokat a Vimeo szerverein gyűjtik, tárolják és kezelik. A Vimeo adatokat gyűjt Önről, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e Vimeo-fiókkal. A Vimeo által gyűjtött adatok közé tartoznak az Ön IP-címe, az Ön által használt böngésző típusára vonatkozó technikai információk, az Ön által használt operációs rendszer vagy a teljesen alapvető készülékadatok. A Vimeo információkat tárol továbbá arról, hogy Ön a Vimeo szolgáltatását milyen weboldalon keresztül használja és a weboldalunkon milyen tevékenységet (internetes aktivitást) folytat. Ilyen internetes aktivitás pl. a munkamenet időtartama, a visszafordulási arány, vagy az, hogy a weboldalunkon melyik beépített Vimeo-funkcióval rendelkező gombra kattintott. A Vimeo ezeket a tevékenységeket sütik és hasonló technológiák segítségével tudja nyomon követni és eltárolni.

Amennyiben Ön a Vimeo rendszerébe regisztrált felhasználóként bejelentkezett, úgy többnyire nagyobb számú adat gyűjthető, mivel a program a böngészőben feltehetően már több is sütit elhelyezett. Ezen túlmenően a weboldalunkon folytatott tevékenysége közvetlenül összekapcsolódik a Vimeo-fiókjával. Amennyiben ezt el szeretné kerülni, úgy a weboldalunk használatának idejére ki kell jelentkeznie Vimeo-fiókjából.

A Vimeo ezeket az adatokat többek között arra használja fel, hogy az általa nyújtott szolgáltatást javítsa, Önnel kommunikációt kezdeményezzen és saját célzott reklámkampányait meghatározza.

A Vimeo által nyújtott szolgáltatások világszerte elérhetők. A vállalat az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban található számítógépes rendszereket, adatbázisokat és szervereket használ. Ennek köszönhetően az Ön adatait az Egyesült Államokban található szervereken tudja tárolni és kezelni. A Vimeo az adatokat addig tárolja, ameddig a tároláshoz fűződő gazdasági érdeke fennáll. Ezt követően az adatokat törli vagy anonimizálja.

Önnek mindig van lehetősége arra, hogy a böngészőjében a sütiket a saját kívánsága szerint kezelje. Amennyiben például nem szeretné, hogy a Vimeo sütiket helyezzen el és ily módon információt gyűjtsön Önről, úgy a böngésző beállításaiban bármikor törölheti vagy deaktiválhatja a sütiket.

A Vimeo által alkalmazott adatvédelemmel kapcsolatos információkért látogasson el a https://vimeo.com/privacy oldalra.


Hírlevelek

Különösen fontos számunkra, hogy vásárlóinkat folyamatosan tájékoztassuk a kiválasztott aktuális termékekről. Rendszeres időközönként szívesen küldünk Önnek információkat az újdonságokról, valamint meghívókat rendezvényeinkre.
Az Ön által a szerződéses jogviszony keretein belül megadott e-mail címet és a hírlevélre történő feliratkozás során megadott személyes adatokat (e-mail cím, megszólítás és név) információk, aktuális termékújdonságok, ajánlatok, publikációk, a vállalatcsoporton belüli újdonságok és sajtóközlemények e-mailben és a cím és a telefonszám önkéntes megadása esetén adott esetben postai úton, illetve telefonon történő elküldése/közlése céljából, valamint a szerkesztőségi kínálat Web Analytics segítségével történő optimalizálása érdekében az e-mail címzettje által tanúsított kattintási magatartás kiértékelése céljából kezeljük.

A RINGANA az Ön személyes adatait az Ön által adott hozzájárulás (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont) vagy a RINGANA jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés d) pont, 2003. évi telekommunikációról szóló törvény 107. §) alapján kezeli. Amennyiben Ön nem adja beleegyezését hírlevelünk küldéséhez, úgy csak abban az esetben kap tőlünk hírlevelet, ha Ön ez ellen nem tiltakozott. A hírlevél küldésére vonatkozó tiltakozás lehetőségéről külön tájékoztatjuk. A fennálló szerződéses jogviszony keretein belül történő szolgáltatásnyújtás független az Ön beleegyezésétől, illetve tiltakozásától.

A szerkesztőségi kínálat Web Analytics segítségével történő optimalizálása érdekében az e-mail címzettje által tanúsított kattintási magatartás kiértékelésére vonatkozó adatkezelés jogalapja a RINGANA jogos érdeke a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja szerint. A kiértékelésre azért van szükség, hogy a hírlevelünkben foglalt kínálatot tovább javítsuk, és hírlevelünket a címzettek számára kellően vonzó és informatív módon alakítsuk ki.

Az előzőekben meghatározott célokból kezelt adatokat alapvetően addig tároljuk, ameddig Ön a beleegyezését vissza nem vonja, illetve a hírlevél küldése ellen nem tiltakozik. Ezen túlmenően csak azokat az adatokat tároljuk, amelyek az alkalmazandó törvényi előírások, illetve a fennálló megőrzési kötelezettség alapján a beleegyezés vagy a tiltakozás igazolásához feltétlenül szükségesek.
A hírlevél küldésére vonatkozó beleegyezését bármikor visszavonhatja az office@ringana.com címre küldött e-mailben. A hírlevélről továbbá bármikor leiratkozhat az adott hírlevél végén található „Leiratkozás a hírlevélről” gombra kattintva. A beleegyezés visszavonása nincs kihatással a visszavonás időpontjáig az Ön beleegyezése alapján végzett adatkezelés jogszerűségére.


Más weboldalakra mutató linkek

A weboldal más weboldalakra mutató linkeket tartalmaz. A más internetes szolgáltatók weboldalaira mutató hivatkozások olyan szolgáltatásként működnek, amelyek hozzájárulnak a látogató további információs igényének kielégítéséhez. E weboldalak tartalmára vonatkozóan a RINGANA semmilyen befolyással nem bír. A RINGANA ezekért a tartalmakért semmilyen felelősséget nem vállal. Az adott weboldalon elérhető információk tartalmáért és helyességéért kizárólag a hivatkozott weboldal mindenkori üzemeltetője felel.


A felhasználók jogai

A 2018. évi adatvédelemről szóló törvény 42. § skk. alapján a felhasználó a személyével kapcsolatban kezelt adatokra vonatkozóan hozzáférésre, illetve helyesbítésre, törlésre és visszavonásra jogosult. E jogok érvényesítéséhez kérjük, hogy forduljon hozzánk levélben a következő címen: RINGANA GmbH, RINGANA Campus A 1, 8295 St. Johann i. d. H. Ausztria.


Biztonság és bizalmas jelleg

A RINGANA a GDPR 32. cikkében foglaltak szerint, a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a – különösen jogosulatlan törlés, a rendszer meghibásodása, valamint a bizalmas információk illetéktelen módosítása vagy továbbítása miatt bekövetkező – adatvesztést vagy az adatokkal való visszaélést megakadályozza.
Ennek értelmében a RINGANA többek között az alábbi intézkedéseket hajtja végre az Ön adatainak védelme, valamint az adatok elvesztéssel, megsemmisítéssel, illetve jogosulatlan hozzáféréssel, módosítással és terjesztéssel szembeni védelmének biztosítása érdekében:

  • a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások bizalmas jellegének, integritásának, rendelkezésre állásának és ellenálló képességének biztosítása;
  • a személyes adatok rendelkezésre állásának kellő időben történő visszaállítása fizikai vagy műszaki incidens esetén;
  • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárások alkalmazása.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem vállalunk felelősséget az információk nyilvánosságra hozataláért abban az esetben, ha arra az adatátvitel során nem általunk okozott vagy nem nekünk felróható hibák miatt és/vagy harmadik fél jogosulatlan hozzáférése miatt kerül sor.

A jelen adatvédelmi rendelkezések módosítása

Annak érdekében, hogy a felhasználók személyes adatainak védelmét biztosító jelen adatvédelmi rendelkezések a legújabb törvényi rendelkezéseknek és a bírói gyakorlatnak megfeleljenek, az adatvédelmi rendelkezéseket időről-időre aktualizálni kell. A felhasználóknak javasoljuk, hogy időről-időre olvassák el az adatvédelmi rendelkezéseket annak érdekében, hogy naprakész információval rendelkezzenek arról, hogyan védi a RINGANA a felhasználók adatait és hogyan javítja folyamatosan a weboldalon található tartalmakat. A felhasználók által a RINGANA rendelkezésére bocsátott személyes adatok gyűjtésének, felhasználásának és/vagy továbbításának lényeges módosítása esetén a RINGANA a weboldalon megjelenő egyértelmű és jól látható figyelmeztetésben hívja fel a felhasználók figyelmét a módosításra. A weboldal használatával Ön elfogadja a személyes adatok védelmére vonatkozó jelen irányelvben foglalt feltételeket.


Az Ön jogai

Weboldalunk felhasználójaként Önt az alábbi jogok illetik meg:

  • Hozzáférési jog (GDPR 15. cikk): Ön jogosult arra, hogy a RINGANA-tól visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ezen túlmenően Ön jogosult arra, hogy az adatkezelés konkrét céljaira, az érintett személyes adatok kategóriáira, a személyes adatok címzettjeire vagy a címzettek kategóriáira, a tárolás időtartamára, a személyes adatainak törlésére vagy helyesbítésére vagy kezelésének korlátozására vonatkozó jog fennállására, a tiltakozás jogára, a panasz benyújtásának jogára vonatkozó információkhoz, valamint az adatok forrására vonatkozó minden elérhető információhoz hozzáférést kapjon.
  • A helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk): Ön jogosult arra, hogy kérésére a RINGANA indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó személyes adatokat. Ez a jog magában foglalja a pontatlan adatok helyesbítését és a hiányos személyes adatok kiegészítését.
  • A törléshez való jog (GDPR 17. cikk): Ön jogosult arra, hogy kérésére a RINGANA indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha a GDPR 17. cikk (1) bekezdésének a)-f) pontjaiban felsorolt indokok (pl. az adatkezelés célja már nem áll fenn) valamelyike fennáll és személyes adatainak kezelésére nincs szükség.
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk): A GDPR 18. cikkében felsorolt esetekben (pl. a kezelt személyes adatok pontatlansága, az adatkezelés jogellenessége stb.) Ön továbbá jogosult arra, hogy kérésére a RINGANA az adatkezelést korlátozza.
  • Az adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk): Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által a RINGANA rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt formátumban megkapja és kérésére a RINGANA ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
  • A tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk): Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jelen weboldal keretein belül történő kezelése ellen.
  • A hozzájáruló nyilatkozat visszavonása (GDPR 7. cikk): Önnek lehetősége van arra, hogy az Ön által egyszer már megadott hozzájárulást a RINGANA-val szemben bármikor visszavonja.
  • Panasz benyújtásának joga: ezen túlmenően Ön bármikor jogosult panasz benyújtására az osztrák adatvédelmi hivatalnál az alábbi címen:

Österreichische Datenschutzbehörde,
Barichgasse 40-42
1030 Wien

Telefon: +43 1 521 52-25 69
E mail: dsb@dsb.gv.at

Az Önt mint érintettet megillető jogokat – az osztrák adatvédelmi hivatalnál a panasz benyújtására vonatkozóan érvényesített jog kivételével – a RINGANA-val szemben az alábbi címen érvényesítheti:

RINGANA GmbH
RINGANA Campus A 1
8295 St. Johann i. d. H.
Ausztria
office@ringana.com

2020.11.12.